23948sdkhjf

Scania igen klar til at bygge V8’ere

Scania er klar til at genoptage salg og produktion af V8-motorer. En langvarig strejke hos en tysk underleverandør har på det seneste lammet Scania dér, hvor det gør mest ondt – nemlig på V8-motorerne, som har været ude af produktion i et stykke tid.

»Dette er nok den værste forstyrrelse, der har ramt vores selskab i mange årtier, når det kommer til leverancer,« siger Alexander Vlaskamp, leder af Scania Trucks.

»Jeg vil gerne takke vores kunder for deres store tålmodighed og forståelse i denne situation. Hos Scania gør vi nu alt i vores magt for at genetablere en normal situation og kunne levere V8-lastbiler og V8-motorer over hele verden så hurtigt som muligt,« siger Alexander Vlaskamp.

Problemet har været leveringen af motorblokke, som er fundamentet for V8-motorerne, som bliver færdigbygget i Södertälje i Sverige. Scania har nu til en start sikret sig levering af motorblokke i mindre antal.

»Der vil stadig være en vis usikkerhed i nogle uger, før vi har det fulde overblik og kan begynde at øge produktionen. Men nu kommer vi i gang, og vi vil gradvis sætte farten op og formentlig kunne give en præcis leveringstid på eksisterende ordrer inden for de kommende måneder. Derefter vil vi åbne op for nye ordrer,« fortæller Alexander Vlaskamp.

Scania producerer V8-motorer i fire udgaver til lastbiler – med effekt fra 520 til 730 hk. Scania producerer også V8-motorer til skibe med op til 1150 hk.

Scanias første V8-motor med 350 hk blev lanceret i 1969, og den legendariske motor fylder 50 år næste år.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207