23948sdkhjf

- Jeg kan ikke se, at vi skal have dem holdende

Ny EU-krise: DTL’s fynske lokalformand forsvarer ny 25 timers regel for parkering langs statsvejene.

- Jeg er overrasket over reaktionen fra EU. Jeg kan ikke se, at vi skal have dem (udenlandske chauffører og vognmænd) holdende.

Sådan lyder reaktionen fra Faaborg-vognmand Claus Hedegaard Hansen i anledning af, at EU-Kommissionen nu – via en såkaldt åbningsskrivelse – lufter muligheden af at anlægge en retssag mod Danmark ved EU-Domstolen.

Kommissionen er således lodret uenig i lovligheden af, at Danmark tidligere i sommer har indført en ny 25 timers begrænsning i parkering på Statens rastepladser langs de danske motorveje.

EU mener således, at Danmarks nye 25 timers regel gør det umuligt for udenlandske chauffører at overholde hviletidsreglerne.

Altid været et problem

Claus Hedegaard Hansen, der er formand for Fyns Vognmandsforening under DTL – Danske Vognmænd, sigter netop på de udenlandske chauffører og vognmænd i sin kommentar til Vognmandens Fagblad.

- Det har altid været et problem, lyder det videre fra Claus Hedegaard Hansen – møntet på de udenlandske lastbiler på danske rastepladser.

- Men det er spørgsmålet, om den nye 25 timers regel hjælper på trængslen på rastepladserne. Jeg tror, at vi måske bare flytter problemet et andet sted hen.

3. spor på E20

Den fynske lokalformand peger samtidigt på en hel anden udfordring på Fyn – nemlig det akutte behov for tre motorvejsspor på E 20 over hele Fyn – fra Middelfart til Nyborg.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157