23948sdkhjf

ITD bifalder stærekasser

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at afprøve effekten af stationær automatisk trafikkontrol (ATK). Det sker blandt fordi udenlandske erfaringer viser, at en kombination af mobil kontrol med fotovogne og stationær kontrol med stærekasser giver den bedste fartkontrol. De første to ATK-standere – de såkaldte stærekasser – er netop opsat ved Måløv nord for Ballerup. Der vil blive skiltet i god tid før alle faste ATK-standere, så alle ved, at de bliver fotograferet, hvis de kører for stærkt.

Hos ITD glæder man sig over projektet.

»Trafiksikkerhed står højt på vores politiske dagsorden, og det er et emne, som vi og vore medlemmer konstant beskæftiger sig med. Stærekasserne har en præventiv effekt, fordi folk ved, hvor de står. Så stærekasserne vil betyde, at farten for alle trafikanter bliver sat ned, og det skulle meget gerne føre til færre ulykker på de strækninger, hvor stærekasserne sættes op. Og de sættes jo netop op, hvor der er mange ulykker, og derfor giver det god mening at prøve at forebygge,« siger Jørn-Henrik Carstens, der er politisk chef i ITD.

I løbet af sommeren vil de næste fem standere blive sat op på tre adresser i Slagelse, Nykøbing Falster og Albertslund. De resterende standere og kameraer forventes opsat i løbet af sensommeren og efteråret. I alt skal 20 af kameraerne fra politiets fotovogne bruges til at opsætte 20 stærekasser rundt omkring i landet med henblik på at øge trafiksikkerheden på ulykkesramte steder i Danmark. Standernes placering er udvalgt på baggrund af Vejdirektoratets ulykkesstatistik samt Rigspolitiets vurdering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078