23948sdkhjf

Østjyske Motorvej: Seks spor klar

Mandag morgen 18. juni letter det mellem Aarhus S og Skanderborg N.

Seks spor mellem Aarhus S og Skanderborg N åbner på mandag morgen 18. juni.

Dermed er Vejdirektoratets entreprenør færdig med udbygningen af E45 på den nordligste deletape.   Udbygningen af den jyske rygrad og nord-syd transportkorridor begyndte i januar. Allerede nu afleverer Vejdirektoratets entreprenør Arkil dermed den første deletape med seks kørespor.

Gået stærkt

Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen:

- Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien. Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt.    

Nyt slidlag i 2019

Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. Hastigheden bliver i første omgang 110 km/t. og sættes op til 130 km/t., når hele udbygningen er færdig.

Afslutningen på etape 3 betyder samtidig snarlig opstart på etape 2.

Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Arbejdet på delstrækningen ventes startet inden udgangen af juni.

Trafik omlægges

Fra i aften, fredag 15. juni, og frem til mandag morgen 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres - så alle seks spor er klar til trafikanterne mandag morgen.

Omlægningen forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.  

Faktaboks

Fra 2010 - 2016 er trafikken steget 25 procent på strækningen.    

De nye motorvejsspor giver hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus er oprindeligt bygget med en 12 meter bred midterrabat.  

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109