23948sdkhjf

Ledelsen ændres i Esbjerg

IAT’s adm. direktør Jørgen Rathschau Sørensen fratræder posten. Christian R. Christensen ny bestyrelsesformand.

IAT A/S, med hovedkvarter i Esbjerg, sætter det fremtidige ledelseshold, der skal sikre den fortsatte udvikling af koncernen med fokus på transport- og logistikløsninger præget af kvalitet, sikkerhed og service.

Virksomhedens administrerende direktør siden 2001, Jørgen Rathschau Sørensen, ønsker at bruge de næste år på blandt andet bestyrelsesarbejde.

Den fremtidige ledelse består af direktør Kim Straarup, salgsdirektør Carsten Eskildsen, regnskabschef Paul-Erik Jensen og med tredje generation i familien bag, Christian Rølmer Christensen, som arbejdende bestyrelsesformand.

Ordholdende og loyal

Ændringerne i ledelsen sker per 1. juli. IAT holdt generalforsamling mandag 28. maj, og ved den lejlighed afløste Christian R. Christensen sin mor, Britta Christensen, på formandsposten. Samtidig fik Jørgen R. Sørensen plads i bestyrelsen, og han er også tilknyttet IAT som konsulent på en igangværende opgave.

- Jørgen Rathschau Sørensen har i over 17 år været en ordholdende og loyal chef for vores virksomhed, som han har formået at drive og udvikle i pagt med de grundprincipper, den hviler på. Trods vilkårene i transportbranchen afleverer han en velkonsolideret virksomhed, som, vi er overbeviste om, vil spille en betydelig rolle i fremtidens transportbranche. Jeg glæder mig til at, at vi kan gøre brug af Jørgens erfaring og branchekendskab i selskabets bestyrelse og dermed sikre kontinuiteten, siger Christian R. Christensen.  

Tid til nye opgaver

Jørgen R. Sørensen, 63 år, kommer oprindelig fra den finansielle sektor og var i Phønix-koncernen, inden han i oktober 1997 kom til IAT som direktionsassistent. 1. januar 2001 blev han øverste chef.

- Jeg føler, at tidspunktet for at prøve noget andet er kommet, og jeg er overbevist om, at ledelsen af IAT også i fremtiden vil være i sikre hænder. Min tid som chef har været præget af et tiltagende pres på branchen og konstant fokus på omkostninger for at bevare konkurrencekraften. Lykkeligvis har der også været ressourcer til at udvikle andre dele af forretningen, blandt andet gennem det fulde ejerskab af det offshore-selskab, der nu er kendt som IAT Base & Energy. Vi er kendte for transport af farligt gods, og vi har gennem årene udbygget vores position ved at opbygge ledelses- og kvalitetssystemer, så vi er godt rustet til fremtiden, siger Jørgen R. Sørensen, der foruden IAT beklæder to andre bestyrelsesposter.

Tredje generation

På det personlige plan fremhæver Christian R. Christensen den afgående direktørs store støtte, da han mistede sin far, Steen Rølmer Christensen, i 2005. Sidstnævnte overtog i 1974 IAT i et makkerskab med sin far, Hans Christensen, der oprindelig kom til som forretningsfører i 1943.

Christian R. Christensen, 38 år, har arbejdet i transportbranchen siden 1999. Han var ansat i selskaber i flere lande, inden han i 2005 vendte hjem og blev knyttet til den daværende IAT-afdeling i København. I 2006 indtrådte han som medejer af driftsselskabet, Den Gamle Toldbod, Esbjerg A/S, og året efter fik han sit virke på hovedkontoret i Esbjerg.

Eneejer

Et løbende generationsskifte siden 2005 er gennemført, så Christian R. Christensen nu har været eneejer af IAT siden 1. januar 2017.

IAT-koncernen, med afdelingskontorer i Esbjerg, Kolding, Aabenraa og Wroclaw i Polen, tilbyder transport- og logistikløsninger med bil, bane, sø og luft samt lagerfunktioner.

Koncernen beskæftiger flere end 200 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093