23948sdkhjf

ITD: Vi påvirker vejpakke

Pressemeddelelse:

ITD deltog i denne uge i samlingen i Strasbourg, og på møder med medlemmer af Europa-Parlamentet og repræsentanter fra EU-kommissionen understregede ITD, at EU's vejpakke er et højaktuelt eksempel på, at det er afgørende, at øst og vest finder fælles løsninger, som sikrer sund og fair konkurrence i det indre marked. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, opfordrede onsdag den 13. september 2017 i sin årlige State of the Union tale på det kraftigste EU-landene til at stå sammen om at løse fælles europæiske udfordringer.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, understregede onsdag den 13. september 2017, hvor bydende nødvendigt det er at finde fælles kompromiser på EU-regulering fremsat for denne periode. Det er fortsat ambitionen, at hovedparten af vejpakken skal forhandles på plads inden 2019, hvor der skal være valg til Europa-Parlamentet, og den ambition bakker ITD fuldt op om:

»Det er og bliver yderst vanskelige forhandlinger mellem EU-landene, men det er en obligatorisk opgave, der skal løses. Det er helt afgørende, at EU-landene ikke giver op for tidligt i vejpakkeforhandlingerne, fordi man ikke er villig til lytte til hinanden og finde fælles, fornuftige kompromisser. Alternativet er en fortsat udvikling af mange forskellige nationale særregler. Det er ingen holdbar løsning for transporterhvervet,« siger public affairs chef Karen Roiy.

Uklare EU-regler på transportområdet leder til, at stadig flere EU-medlemslande indfører nationale særregler inden for transportsektoren til stor gene for den internationale vejtransport. Fra ITD’s kontor i Bruxelles arbejdes der i disse måneder intensivt for at sikre fælles EU-regler, som sikrer fair konkurrencevilkår, som kan håndhæves og kontrolleres. 

»Siden offentliggørelsen af vejpakken i maj har vi arbejdet intensivt på at finde fælles løsninger med vores europæiske søsterorganisationer, kommissionen, medlemmer af parlamentet og rådet. Delresultaterne i rådet og parlamentet allerede i september og oktober bliver altafgørende pejlemærker for, om vi kan lykkes med at nå i mål med vejpakken inden valget i 2019. Tiden er kort,« siger politisk konsulent Emma Hadrovic.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189