23948sdkhjf

Cummins kom Tesla i forkøbet

Den amerikanske motorfabrikant Cummins, som traditionelt har været uløseligt forbundet med dieselmotorer, har præsenteret en elektrisk lastbil – få dage før, at Tesla har bebudet lanceringen af en el-lastbil.

Cummins-lastbilen er en ”Class 7”-lastbil (op til 34,5 tons totalvægt), som er bygget til at køre i byer. Det ses også af, at den nye elektriske Cummins-motor har en maksimal rækkevidde på ca. 160 kilometer. Batteriet kan oplades på en time, og i 2020 forventer Cummins at kunne bringe ladetiden ned på 20 minutter.

Hvis der ikke er tid til at gøre holdt, kan batteriet også få strøm ved hjælp af en indbygget dieselmotor på 4,5 eller 6,7 liter. Ifølge Cummins vil man i forhold til nuværende dieselhybrider opnå en reduktion i dieselforbruget på 50 procent.

Cummins har kun taget sig af motor og drivline i den nye lastbil. Udviklingen af lastbilen er derfor sket i samarbejde med Roush Industries, som tidligere bl.a. har været involveret i udviklingen af den forrige generation af Ford Mustang.

Den elektriske Cummins-lastbil vil være klar til serieproduktion i 2019.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187