23948sdkhjf

Udbytterig weekend i Greve

Kranerne med flag knejsede kækt op i den blå himmel, da Pernille Beckmann for fjerde gang sagde godmorgen til de mange kendte ansigter, der var mødt op til den tætpakkede transportmesse, som igen i år blev afviklet i Ventrupparken i Greve i den forgangne weekend.

Hun fortalte i sin tale, at hun er glad for på kommunes vegne at bakke op om messen, der blev afholdt for ottende gang i Greve, hvor i øvrigt seks ud af syv lastbilmærker var repræsenteret. Hun gav udtryk for, at hun er stolt af, at transport- og logistikbranchen er blevet et stort og vigtigt erhverv i Greve og henviste til, at der i de seneste fem år er skabt 452 nye job i branchen i Greve.

21 opgaver på en weekend

Blandt udstillerne var igen Cliff Hofman fra Grevefirmaet Truckmail, der på fjerde år var repræsenteret på messen med en stand. Han fortalte borgmesteren, at det går strygende med hans forretning, som han driver med base i ErhvervsCentret.

»Jeg har lige nu 32 lastbiler til salg. Jeg behøver ikke lave opsøgende salg. I løbet af de sidste par år er kunderne kommet helt af sig selv. Jeg er blevet kendt af de fleste i branchen på Sjælland for at være kundens mand på køb og salg af lastbiler lige fra vurdering til levering. Jeg har også fået godt gang i min eksport. Fx har jeg i sidste uge solgt to lastbiler til Holland. Og så har jeg lige her på messen knyttet kontakt til en entreprenør, der har en masse gravemaskiner. Nu har han brug for en blokvogn, dvs. en påhængsvogn, til at transportere gravemaskinerne på. Hvis han skal købe sådan en som helt ny, skal han af med 1 ½ million. Hos mig kan han få en god brugt til 250.000 kr.,« fortalte Cliff, der i løbet af weekenden fik landet 21 opgaver.

Carsten Moberg er klar næste år

Borgmesteren nåede også at hilse på den erfarne erhvervsmand Carsten Moberg, der bl.a. står bag Logistikkompagniet og den nye deleportal Flexicu. Han besøgte transportmessen for første gang.

»Jeg har hørt godt om Transport Øst og tænkte, at det var på tide, at jeg kiggede forbi og fornemmede stemningen og mulighederne for at have en stand. Det er højaktuelt, idet jeg barsler med to nye produkter til logistikbranchen. Jeg har planer om at udstille dem her på messen i Greve til næste år. Men jeg kan endnu ikke afsløre, hvad det drejer sig om,« sagde Carsten Moberg med lune i stemmen.

Erhvervsakademi med for første gang

 

Borgmesteren besøgte også ErhvervsAkademi Sjællands stand. Her hørte hun om, at ErhvervsAkademi Sjælland har indgået et samarbejde med ErhvervsCentret om at udbyde en international efteruddannelse i transport og logistik.

»Vi har på messen fået talt med mange interesserede, der har taget godt imod vores materiale om vores flagskib: Et tilbud om en logistikuddannelse. Det første hold starter op til september i ErhvervsCentret. Vi mærker også en pæn interesse for vores lederuddannelser og coachingforløb. Det er fint for os at være med og få en snak om, hvad branchen har af udfordringer på efteruddannelsesområdet, og så er det godt at få udvidet vores netværk til andre aktører i branchen,« fortalte senior udviklingskonsulent Mette Forsberg-Olesen.   

Ordensmagten var med

Politiet i Greve havde en stand på Transport Øst for at lave en forebyggende færdselsindsats

På turen rundt var Pernille også henne og hilse på konsulent Christian Møller fra Politiet i Greve. De talte om et transportabelt vægtsystem til kontrol af lastbilers vægt.

Politiets opgave på messen var at komme i dialog med bl.a. chauffører og vognmænd om de regelsæt, der ligger bag den tunge godskørsel, herunder fx farligt gods, transport af levende dyr, særtransporter af store genstande og buskørsel. Christian Møller fortalte, at han i løbet af lørdag formiddag havde haft en snak med en masse chauffører og klasser med nye chaufførelever, som meget interesseret havde spurgt ind til reglerne på færdselsområdet.

»Jeg repræsenterer politiet på transportmessen, fordi vi gerne vil udnytte de muligheder, der er for at komme ud og få sat ansigt på dem, vi skal holde øje med på vejene. Her på messen bliver vi mødt på en helt anden måde, end hvis vi kommer med stopskiltet i hånden og har taget en chauffør i en lovovertrædelse. Her får vi udbredt kendskabet til reglerne og vores eksistens i en positiv dialog med vores målgruppe,« udtaler Christian Møller.      

Mercedes-Benz på hjemmebane

Chefkonsulent Mogens Lauridsen fra Mercedes-Benz, der for ottende gang lægger hus til messen i Greve, fortalte, at de er glade for at lægge hus til arrangementet. Også selvom det har krævet lidt ekstra arbejde med at pakke væk og give plads til de mange udstillere på messen:

»Vi fik i sin tid en henvendelse fra Lastbil Magasinet (i dag Danske Transport Medier), der står bag messen, om vi ville lægge jord til, og det har vi takket ja til hvert år siden. For her møder vi jo branchen på hjemmebane. Det gode er, at mange af de besøgende er lokale. Det giver os mulighed for at styrke kontakten til lokale kunder og samarbejdspartnere, som vil handle lokalt. Vi håber på at kunne byde Transport Øst velkommen her hos os igen til næste år,« sluttede Mogens Lauridsen af.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062