23948sdkhjf

Tjente stort på forkerte regninger

Transportfirmaer har tjent tykt på fejlagtige regninger til Forsvaret, som er blevet betalt uden at blive kontrolleret ordentligt.

Det fremgår af TV2’s dækning af sagen, hvor en anonym kilde fra Forsvaret fortæller om, hvordan regningerne i en årrække er blevet betalt med ubegrundede ekstraudgifter til Forsvaret for over 10 millioner kroner.

Blandt andet har transportfirmaer som DSV og Leman sendt adskillige regninger for transport afsted, som enten har været fejlbehæftede eller på for høje beløb, fremgår det af TV2’s afsløringer.

Forsvaret erkender, at der er betalt regninger, som ikke skulle betales. Men pga. en klausul i Forsvarets kontrakter om tre måneders frist kan Forsvaret ikke kræve penge retur for fejlagtige opkrævninger, der ligger længere tid tilbage.

Fx har Leman Transport i 2015 og 2016 fået udbetalt 830.000 kr. for meget – og har indvilliget i at betale 500.000 kr. tilbage. Resten vil Leman dog ikke betale – hvorfor vides ikke.

»Vi ser ikke nogen grund til at stille os frem, så giver det bare øget fokus på det. Vi er godt klar over, som jeg også har skrevet til dig, at vi har lavet en menneskelig fejl,« siger Birgitte Hansson, kommunikations- og marketingsmanager hos Leman, i et interview med TV2.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093