23948sdkhjf

Nyt krav om vinterdæk

Finland skærper krav til vinterdæk.

Finland har netop indført skrappere krav til montering af vinterdæk på tunge køretøjer i vinterperioden fra december til og med februar.

Alle trækhjul på lastbiler over 3,5 ton totalvægt, dog ikke styrende trækhjul, skal nu monteres med vinterdæk med et mønster på mindst 5 millimeters dybde, oplyser DTL.

Tilhørende påhængskøretøjer behøver dog ikke at være udstyret med vinterdæk. Men i perioden hvor lastvognen skal udstyres med vinterdæk på drivakslerne, skal vognens øvrige aksler og alle aksler på tilkoblede påhængskøretøjer udstyres med dæk, der har en mønsterdybde på mindst 3 mm.

Der er dog et par undtagelser:

Bl.a. behøver der ikke at være vinterdæk på et køretøj, hvis det blot flyttes højst 20 kilometer, og det sker i tilslutning til opbygning, import, reparation eller syn af eller handel med køretøjet.

Veterankøretøjer og køretøjer, hvor der ikke kan skaffes vinterdæk, er heller ikke omfattet af det nye krav. Reservehjul der bruges kortvarigt på grund af en dækskade skal heller ikke opfylde de nyt krav om vinterdæk.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172