23948sdkhjf

DF: Massiv svindel kræver nye svar

Man skulle næsten tro, social dumping-ordfører hos Dansk Folkeparti, Claus Kvist Hansen, havde siddet og set tysk ZDF-dokumentar om massiv svindel med AdBlue blandt østeuropæiske lastbiler forleden.

Claus Kvist Hansen har netop, via et såkaldt § 20-spørgsmål, spurgt transportminister, Ole Birk Olesen (LA), hvordan han vil sikre, at der på lastbiler på danske veje ikke snydes med NOx-filtrering?

Et spørgsmål, som er blevet yderst aktuelt herhjemme efter den afslørende tyske dokumentar, som blev sendt på nationalt tysk tv 17. januar.

Miljøhensyn og ulige konkurrence

»Jeg har faktisk ikke set den tyske dokumentar, men har taget spørgsmålet op, fordi jeg så en artikel i Ingeniøren (fagblad, red.) om problemet med snyd med NOx-filtrering,« siger Claus Kvist Hansen med henvisning til artiklen ”Østeuropæiske lastbiler slår NOx-filtrering fra for at spare penge” fra fagmediet.

Hvorfor er det her et vigtigt spørgsmål for dig?

»Der er mange vinkler på det. Der er den miljømæssige del, og så er der jo det konkurrenceforvridende i det, hvis plattenslagere får lov at køre rundt på den her måde,« siger Claus Kvist Hansen.

Kommer det bag på dig, at svindlen er så udbredt. Det bliver anslået, at op mod 20 procent af de østeuropæiske biler i Tyskland manipulerer med AdBlue?

»Ja, det tal kommer bag på mig. Men jeg skal lige skynde mig at sige, at jeg ikke er ekspert i NOx-filtre. Men vi har et stort problem, hvis mange gør det.«

Det første slag

Hvad tror du, du får ud af dit spørgsmål til ministeren?

»Jeg tror, jeg får skabt noget opmærksomhed med det her spørgsmål. Nu skal transportministeren forholde sig til problemet. Jeg tror faktisk ikke, ministeren er klar over, at det her er et problem.«

Får de nye oplysninger om situationen i Tyskland dig til at skulle stille nye spørgsmål på området. Det er jo også lastbiler, der kører over den danske grænse?

»Ja, det kalder på en opfølgning. Det her er mit første lille slag i en lang kamp på det her område. Det overrasker mig, at der nu er åbnet for en ny flanke inden for social dumping,« siger Claus Kvist Hansen, som blev sit partis social dumping-ordfører i august 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063