23948sdkhjf

Stærkt program til årets dyremøde

Når DTL Dyr lørdag mødes på Pårup Kro for at holde generalforsamling, er der lagt op til en både hyggelig og vidensmættet lørdag. Ud over almindelig generalforsamlingsformalia får vognmændene også besøg af Karina Due, folketingsmedlem og dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti.

Karina Due skal bl.a. fortælle om den aktuelle politiske interesse for ansvaret for vurderingen af dyrenes transportegnethed. For 2017 kommer nemlig til at byde på en ny rapport fra Fødevarestyrelsen, som er på trapperne med en analyse af, hvorledes bl.a. DTL’s forslag til forbedringer skal håndteres. Og så udgiver Fødevarestyrelsen snart Aalborg Universitets store forskningsprojekt, som kigger på, hvordan man skal forstå dyrs transportegnethed. Alt sammen noget dyrevelfærdsordførerne vil følge nøje.

Sanktioner skal være rimelige

»Debatten kommer selvfølgelig også til at handle om sanktionerne mod dyretransportørerne. I 10 år har man skærpet straffene uden den store effekt. Vi synes, det er på tide, at sanktionsregimet kommer til at stå i et rimeligt forhold til overtrædelserne, og at de sanktioner, man så har, rent faktisk er effektive og virker afskrækkende,« siger Morten Bach, formand for DTL Dyr.

Anne Hels fra Fødevarestyrelsen kommer også forbi og taler om resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse, der peger på et behov for mere uddannelse hos kvægtransportørerne. Anne Hels er ansat i Fødevarestyrelsen, men hendes projekt er gennemført i forbindelse med efteruddannelse.

Endelig kommer der to helt nye dyretransportbiler til generalforsamlingen, som deltagerne kan få lov at nærstudere i forbindelse med mødet.

Generalforsamlingen finder sted lørdag den 28. januar 2016 klokken 9.00 på Pårup Kro, Ringkøbingvej 1, Pårup, 7442 Engesvang.

Interesserede dyretransportører, der ikke i forvejen er medlem af DTL Dyr, er også velkomne til generalforsamlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063