23948sdkhjf

Finland skærper dæk-kravene

Myndighederne i Finland har tidligere bebudet, at man ville skærpe kravene til tunge køretøjers dækmontering i vinterperioden. Det er nu sket med virkning fra årsskiftet, hvor alle drivaksler på busser og lastvogne med over 3,5 ton totalvægt, dog ikke styrende drivaksler, skal være udstyret med vinterdæk, som samtidig skal have et mønster på mindst 5 mm i dybden. Det oplyser DTL.

Tilhørende påhængskøretøjer behøver dog ikke at være udstyret med vinterdæk, men i den periode, hvor lastvognen skal være udstyret med vinterdæk på drivakslerne, skal vognens øvrige aksler og alle aksler på evt. tilkoblede påhængskøretøjer være udstyret med dæk, der har en mønsterdybde på mindst 3,0 mm. Vinterperioden er i månederne fra og med begyndelsen af december til og med februar.

Der er dog et par undtagelser: Bl.a. behøver der ikke at være vinterdæk på et omfattet køretøj, såfremt køretøjet blot skal flyttes højst 20 km og det sker i tilslutning til opbygning, import, reparation eller syn af eller handel med køretøjet.

Ligeledes er veterankøretøjer og køretøjer, hvortil der ikke kan skaffes vinterdæk, ikke omfattet af regelværket. Et reservehjul, som anvendes kortvarigt på grund af en dækskade, behøver heller ikke at opfylde bestemmelserne om vinterdæk.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094