23948sdkhjf

Nordjysk opbygger konkurs

Fem måneder lang kamp lykkedes ikke.

Cirka 90 ansatte hos den nordjyske opbygger HMK Bilcon i Gistrup ved Aalborg mister jobbet, efter at virksomheden netop er erklæret konkurs.

Dermed lykkedes det ikke for advokat og rekonstruktør Henrik Steen Jensen, partner hos Holst Advokater i Aarhus, og virksomhedens ledelse at få vendt virksomhedens drift og økonomi så meget, at en ny køber ville overtage virksomheden.

Så sent som 7. december sidste år meddelte virksomheden ellers på sin egen hjemmeside, at der fortsat var forhandlinger i gang med tre seriøse købere.

Kreditorinfo ud om kort tid

HMK Bilcom stoppede sine betalinger 1. august sidste år, og efter konkursen er det nu kurator Christian Jul Madsen, advokatfirmaet Kromann Reumert i Aarhus, der arbejder for, at kreditorerne får så mange penge som muligt ud af konkursboet.

Kuratoren oplyser til Trans Inform, Vognmandens Fagblad, at der i løbet af de næste dage sendes en såkaldt kreditorinfo ud til kreditorerne i konkursboet.

December 2016: Tre seriøse købere

I december sidste år var der endnu håb for virksomheden. Den dag lagde virksomheden følgende information på sin hjemmeside:

”Forestående salg af HMK Bilcon – 3 seriøse købere i spil.

HMK Bilcon rykker tættere på et salg, og feltet er i løbet af den seneste måned blevet indsnævret fra 7 til 3 potentielle købere.

Hos HMK Bilcons direktion og bestyrelse ser vi yderst positivt på udviklingen i salgsprocessen. De tilbageværende kandidater er alle industrielle investorer, og på nuværende tidspunkt kan vi se hver af de tre som fremtidig ejer af HMK Bilcon. Det er således vores vurdering, at alle tilbageværende interesserede købere har potentialet til på bedst mulig vis at sikre virksomhedens fremtid for såvel ansatte og samarbejdspartnere som økonomisk.

Hvem der får lov til at købe HMK Bilcon afgøres af, hvem der er i stand til at indgå en aftale på de rette betingelser.

Direktion og bestyrelse går nu ind i den afsluttende fase af salget, hvor vi igen skal mødes med de potentielle købere. Forløber alt planmæssigt, forventer vi at have indgået en aftale med den kommende ejer af HMK Bilcon inden for de kommende tre måneder.”

Artiklen er en del af temaet Trailere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109