Sjælden tiptop-model på museum
Volvo-museet i Göteborg har købt et eksemplar af en truet lastbilsart til den i forvejen omfattende samling af Volvo-køretøjer.
Volvo Titan Tiptop blev blot produceret i lidt over 1.400 eksemplarer, og i dag findes der meget få i verden. Nu er et eksemplar i tiptop stand parkeret på Volvo-museet.
Som den første tunge frembyggede europæiske lastbil, der havde tipbart førerhus, var Volvo Titan Tiptop en sensation i branchen. Den manglende motorhjelm foran føreren dannede standarden for, hvordan de europæiske lastbiler kom til at se ud – og hvordan de ser ud i dag.
Modellen blev produceret mellem 1964 og 1965, men den hurtige udvikling inden for design betød, at der ikke blev produceret mere end 1.429 styk, inden det var tid til den næste model.
- For os er det naturligvis fantastisk, at vi fik mulighed for at købe denne bil, og oven i købet i en rigtig fin original stand. Den repræsenterer en vigtig epoke i Volvo Trucks’ historie, og supplerer derfor samlingen rigtig godt, udtaler Søren Nyeboe, direktør for Volvo-museet.
Brødrene Robert og Rustan Eliasson, der nu har solgt lastvognen til museet, reddede den fra en langsom død ude på en mark.
- Det krævede en masse arbejde at få den i så god stand, men nu er den nok også den mest fuldendte Titan Tiptop, der findes i dag. Vi har brugt en enorm mængde tid på at køre rundt og finde originale dele i hele Sverige og også i Norge, siger Rustan Eliasson.
- Beslutningen om at købe bilen tilbage og renovere den var nok mere følelsesladet end logisk, men det var bestemt det hele værd, griner Rustan Eliasson.
Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.