23948sdkhjf

Schhh... DAF er helt stille

DAF Trucks N.V. har i et års tid kunnet levere diesellastbiler med et ekstra lavt støjniveau på 72 dB (A), hvilket betyder, at modellerne er klar til kørsel i områder med støjregulativer.

Den såkaldte ”Silent” version kan leveres i flere af modellerne i DAF’s 3 produktserier, LF, CF og XF. I den særlige støjsvage tilstand, som aktiveres via en kontakt på instrument-panelet, kommer støjniveauet for de ekstra støjsvage modeller ned på 72 dB (A). Dette betyder, at disse modeller i støjsvag tilstand kan operere i områder med støjregulativer, som typisk er gældende om natten og i de tidlige morgentimer.

En dobbeltløsning

DAF “Silent” løsningen er en dobbeltløsning. En del af støjreduktionen opnås ved en specielt designet gearkasse, som er indkapslet på modellerne CF og XF. Den anden del er “Silent” funktionen i motorens software, der aktiveres via “Silent” kontakten. Hvis kontakten er aktiveret, så ændres motorens software, så blandt andet den maksimale motorhastighed og motorens drejningsmoment begrænses, hvilket resulterer i et lavere støjniveau.

DAF regner med, at endnu flere storbyer i Europa vil tage godt imod disse modeller, som allerede nu er at finde på landevejene. DAF’s danske salgsforhandlere er klar med flere detaljer, også om disse modeller, og også i Danmark er de første af disse modeller allerede at finde på vejene.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219