23948sdkhjf

Svindelanklaget vognmand giver op

Michael Klausen, Horsens, styrer mod konkurs.

Vognmand Michael Klausen, Klausen Transport og Spedition ApS i Horsens, har indgivet konkursbegæring, oplyser hsfo.dk.

Vognmandens ønske om en konkursbehandling fremsættes samtidigt med, at han og syv af firmaets tidligere chauffører aktuelt er tiltalt ved Retten i Horsens for hele 879 ulovlige forhold.

Forholdene handler især om overtrædelse af straffelovens paragraf 174 (personelfalsk) og brud på køre- og hviletidsreglerne. Ifølge sagens anklager har de otte personer brugt andre chaufførers førerkort på ture til Sverige og Norge i tiden fra januar til april sidste år.

Fængsel og kæmpe bøde

I retssagen kræver anklageren vognmand Michael Klausen frakendt retten til at drive vognmandsforretning samt en fængselsstraf på mindt 8 måneder, en ubetinget frakendelse af førerretten i mindst 6 måneder samt en bøde på 919.500 kr.

Kendes de syv chauffører skyldige, lægger anklageren op til frihedsstraffe på mellem 20 dage og 3 måneder, lige som vognmandens bøde kan fordobles som følge af hans objektive ansvar.

Nægter næsten alt

Vognmanden nægter sig skyldig i stort set samtlige anklagepunkter, bortset fra et enkelt tilfælde af personelfalsk. Han forklarer således, at han ikke var klar over, at hans chauffører, ifølge anklageskriftet, kørte på andre chaufførers førerkort.

Der ventes dom i sagen i næste måned.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079