23948sdkhjf

Første stille år

DAF’s Silent-modeller støjer ned til 72 decibel.

DAF Trucks har i et års tid kunnet levere diesellastbiler med et ekstra lavt støjniveau på maksimalt 72 dB (A), hvilket betyder, at bilerne er klar til kørsel i områder med støjregulativer.

Den såkaldte ”Silent” version leveres i flere af modellerne i DAF’s tre produktserier, LF, CF og XF. I den særlige støjsvage tilstand, som aktiveres via en kontakt på instrument-panelet, kommer støjniveauet for de ekstra støjsvage modeller helt ned på 72 dB (A). Det betyder, at bilerne i støjsvag tilstand kan operere i områder med støjregulativer, der typisk er gældende om natten og i tidlige morgentimer.

En del af støjreduktionen opnås ved en specielt designet gearkasse, som er indkapslet på modellerne CF og XF. Den anden del er “Silent” funktionen i motorens software, der aktiveres via “Silent” kontakten. Aktiveres kontakten, ændres motorens software, så blandt andet den maksimale motorhastighed og motorens drejningsmoment begrænses, hvilket nedsætter støjniveauet.

DAF forventer, at endnu flere storbyer i Europa tager godt imod disse modeller. DAF’s danske salgsforhandlere er klar med flere detaljer, også om disse modeller, og også i Danmark kører de første af disse stille modeller allerede på vejene.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189