23948sdkhjf

Dom i svindelsag blev anket

Statsadvokaten i Sønderborg skal endevende EU-svindelsagen fra Fredericia om de 32 læs gods, inden det besluttes, om den skal videre til Landsretten.

»Anken er fyret af for en sikkerheds skyld, fordi der op til jul og nytår var for kort tid til at vurdere, om sagen skal ende i Landsretten. Jeg tror ikke, at statsadvokaten i Sønderborg endnu har gjort sig sine tanker om det videre forløb,« siger politiassessor Bo Hjeds, der var anklager i sagen om EU-svindel ved Byretten i Fredericia.

Han fortæller, at der sidst i januar skal afholdes et møde med statsadvokaten. Inden da skal Told- & Skattestyrelsen høres. Det samme skal bagmandspolitiet. Det lykkedes ikke i går at få en kommentar fra hverken statsadvokat eller Told & Skat.

Endte med frifindelse

18. december frifandt en domsmandsret i Fredericia de to tiltalte speditører for svindel mod EU´s kasser for 38 millioner kroner.

Af dommen fremgik det, at der ikke var tvivl om, at svindelen havde fundet sted, men retten fandt det ikke dokumenteret, at de to tiltalte havde det fornødne forsæt til at begå forbrydelsen, mens forholdene stod på.

Dommeren lagde også vægt på, at de to bagmænd, en schweizer og en italiener, aldrig er dømt.

Sagen omhandler 32 transittransporter af gods: 15 læs t-shirts fra Kina, 15 ladninger smør fra Tjekkiet og to containere cigaretter, som i løbet af et års tid fra sommeren 1994 kom ind i EU fra tredjelande og var bestemt for lande uden for EU.

Varerne forsvandt alligevel inden for Fællesskabets grænser, uden der blev betalt importtold, moms og punktafgifter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066