23948sdkhjf

40-års jubilæum hos Vulkan Dæk

Som 15-årig startede Henrik Nielsen som arbejdsdreng hos Vulkan Dæk, i dag er han familievirksomhedens adm. direktør og kan fejre sit 40-års jubilæum.

Aldrig har Vulkan Dæk præsteret så flot, så det er med ro i sindet, at Henrik Nielsen, der er 2. generation af ejere i familievirksomheden, kan fejre jubilæum.

- Det er svært ikke at være optimistisk. 2019 var vores bedste år nogensinde. Herefter var 2020 vores bedste år, og 2021 tegner til at blive endnu bedre, fortæller Henrik Nielsen, der driver virksomheden sammen med sin hustru Pernille Wardinghus og sønnen Michael Nielsen.

I 1981 begyndte Henrik Nielsen som arbejdsdreng hos Vulkan Dæk, i 1994 overtog han roret fra sin far Egon Nielsen.

Der er sket rigtig meget i dækbranchen og hos Vulkan Dæk de seneste 40 år. Dengang Henrik Nielsen startede som arbejdsdreng, var der utallige danske dækvirksomheder. I dag er der tre tilbage, hvoraf Vulkan Dæk A/S er den største.

- Da min far startede virksomheden, var vi en bred jysk landhandel med et dækværksted og en produktion af dæk til person- og lastbiler, samt engrossalg. Nu fokuserer vi fuldt og helt på regummiering af dæk til transportbranchen, siger Henrik Nielsen.

Specialet er Ring Tread System fra Marangoni. I 2020 indgik Vulkan Dæk desuden en femårig samarbejdsaftale med Michelin og blev dermed hovedleverandør af regummierede kvalitetsdæk under Michelins private label Recamic, der sælges af Euromaster Denmark.

Med Henrik Nielsen ved roret er der gennem årene blevet investeret massivt i Vulkan Dæk. Men der er aldrig brugt flere penge, end der er tjent.

- Tjener vi 1 krone, så bruger vi 99 øre på investeringer i virksomheden. Det er derfor, vi er her i dag, slår Henrik Nielsen fast.

Da han i 1994 overtog ejerskabet og ledelsen af Vulkan Dæk, skete det i forbindelse med en betalingsstandsning.

- Set i bakspejlet ville jeg da rigtig gerne have undværet den betalingsstandsning, men man lærer vildt meget af sådan noget. Den har lært mig noget forsigtighed. Men nu er vi så stærke, at jeg vist godt kan sige, at vi er kommet for at blive, siger Henrik Nielsen.

- Hvis ellers ikke der kommer dækløse lastbiler, kommer det til at gå godt. Vi kan se ind i en tid, hvor mere og mere genanvendes, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi bliver større de kommende år. Vi har vækstambitioner og har endnu ikke kapacitet til en større produktion, så derfor er vi ude at kigge efter nye lokationer og muligheder.

Vulkan Dæks tidslinje:

1963: Etableres i Jernbanegade i Randers af Egon Nielsen

1966: Flytter til Hvedevej 28 i Randers

1975: Præsenterer Ring Tread System fra Marangoni i Danmark

1981: Henrik Nielsen begynder som arbejdsdreng hos Vulkan Dæk.

1994: Henrik Nielsen overtager roret fra sin far Egon Nielsen, bliver eneejer og adm. direktør

1999: Dækcenteret sælges fra, Vulkan har nu fuldt fokus på regummiering af dæk til transportbranchen.

2004/2005: Naboejendommen på Hvedevej i Randers overtages, der bygges til og om.

2013; Jubilæum fejres i nye produktionslokaler, Henrik Nielsens hustru Pernille Wardinghus starter som daglig leder.

2015; Massiv investering i moderne, højteknologisk produktionsudstyr.

2016; Michael Nielsen, tredje generation, begynder i administrationen.

2019: Vulkan køber et dækværksted med tilhørende lagerkapacitet, nord for Helsingborg i Sverige.

2020: Michelin indgår en femårig samarbejdsaftale med Vulkan Dæk A/S, der dermed bliver hovedleverandør af regummierede kvalitetsdæk under Michelins velrenommerede private label Recamic, der sælges af Euromaster Denmark.

2021: Vulkan Dæk har 21 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203