Navne

31. oktober 2017 - 02:43

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Finn siger farvel efter 45 år

31. oktober 2017 - 02:43

Managing Director hos Dachser Nordic A/S, Finn Skovbo Pedersen, går på pension med udgangen af året. Han ser samtidigt tilbage på mere end 45 år i branchen – en rejse der har budt på op- og nedture, udvikling og hård konkurrence.

René Sidor overtager herefter ansvaret som ny Managing Director for Norden.

 

17-årig elev

Rejsen ind i logistikkens verden begyndte for Finn Skovbo Pedersen i 1972, da den dengang 17-årige elev blev ansat hos det hurtigt voksende speditionsfirma A/S Ove Haugsted. Den to et halvt år lange elevtid skulle vise sig at blive fundamentet for en lang og succesfuld karriere inden for transport- og logistikbranchen, der blandt andet bød på otte år i Ove Haugsteds tyske filial i Dortmund.

I 2005 blev Finn Managing Director for Dachser Nordic, da den tyske logistikudbyder købte op i Norden.

Rivende udvikling

For Finn Skovbo Pedersen har 45 år under samme CVR-nummer i transport- og logistikbranchen givet erfaring og viden inden for et erhvervsområde, som hele tiden er i udvikling, og hvor konkurrencen er hård.

 

Og det har aldrig været kedeligt fortæller Finn Skovbo Pedersen:

- I løbet af mine år i branchen har grænserne i Europa åbnet sig, og den frie handel har haft en stor betydning for udviklingen. Globaliseringen er den seneste udfordring, som også skaber store muligheder. Informationsteknologien er eksploderet. Er man innovativ og først på banen med avancerede kundevenlige løsninger, øges de konkurrencemæssige fordele. Hemmeligheden ligger i, at man skal være omstillingsparat uanset størrelsen på virksomheden. Hos Dachser har vi været igennem en utrolig spændende udvikling med offensive investeringer i Norden, hvilket blandt andet har betydet, at vi på koncernniveau har skabt en fordobling af vores resultater og dermed har haft det bedste regnskabsår nogensinde i 2016.

Ny mand i front

Dachser i Norden bliver ledet efter familieværdierne i koncernen, og stafetten gives videre internt, idet René Sidor overtager roret fra Finn Skovbo Pedersen 1. januar 2018.

 

- Jeg er meget glad for, at René Sidor, som medbringer en solid viden og erfaring inden for både landevej, sø og luft og kontraktlogistik, har sagt ja til stillingen som Managing Director Nordic. René har vist, at han har globale lederevner og en stærk forståelse for branchens udvikling og de store trends og udfordringer vores kunder står overfor. Jeg er sikker på, at René vil videreføre strategien i vores nordiske Dachser-ånd, tilføjer Finn Skovbo Pedersen.

Lang karriere

René Sidor har haft en lang ledelseskarriere i transport- og logistikbranchen, hvor han blandt andet har været adm. direktør for DanTransport og Country Manager for Panalpina i Danmark og Finland. Senest kommer han fra en stilling som General Manager European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark.

 

René Sidor:

- Jeg glæder mig til at fortsætte Finns store arbejde for den nordiske koncern. Finn har haft en umådelig stor indflydelse på Dachser i Norden, og med sin ildhu har han været medvirkende til, at virksomheden har haft en stabil vækst i Skandinavien de sidste 10 år. Det er med stor ydmyghed, jeg overtager rollen som Managing Director Nordic, og jeg vil fortsætte den klare kurs, som Finn har udstukket.

Otte afdelinger

Nordens eksistens på Dachser-landkortet har udvidet den verdensomspændende logistik-koncerns europæiske netværk og servicemuligheder. I dag eksisterer der i alt otte filialer i Skandinavien.

 

Dachser Nordic har over 400 medarbejdere fordelt i Danmark, Norge og Sverige. Heraf er ca. 120 medarbejdere beskæftiget på hovedkontoret i Hvidovre og ca. 85 medarbejdere beskæftiget i Kolding.

Ydelserne spænder fra system- og chartertrafik, sø- og luftfragt til kompleks kontraktlogistik.

 

Om Dachser

Familieejet virksomhed med hovedkvarter i Kempten i Tyskland, blandt de største logistikvirksomheder i Europa.

Dachser leverer omfattende transportlogistik, oplagring og kundespecifikke services inden for tre forretningsområder:

Dachser European Logistics, Dachser Food Logistics og Dachser Air & Sea Logistics.

Omfattende og tværfaglige serviceydelser som f.eks. kontraktlogistik, konsulent- og rådgivningsydelser samt industrispecifikke løsninger er også del af virksomhedens produktportefølje.

Med 27.450 medarbejdere på 409 faciliteter over hele verden opnåede Dachser i 2016 en omsætning på 5,71 mia. euro og håndterede i alt 80 mio. forsendelser med en samlet vægt på 38,2 mio. tons. Dachser repræsenteres med egne landeorganisationer i 43 lande.

Læst i alt:

65 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger