Navne

19. august 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

HMK Bilcon runder et skarpt hjørne

19. august 2020 - 01:42

Med en historie tilbage fra 1895 runder HMK Bilcon den 11. september 2020 et skarpt hjørne med 125 år i branchen for opbygning af specialkøretøjer til det skandinaviske marked.

 

Smed Søren Jensen startede i 1895 et smedeværksted i Hjørring, som specialiserede sig i hestevogne indtil omkring 1950, hvor hestevognene for alvor var blevet udkonkurreret af motordrevne køretøjer. Virksomheden begyndte derefter at fremstille chassisrammer til lastbiler og blev senere til Hjørring Maskin- og karosserifabrik. I 1963 skiftede virksomheden navn til HMK Industri, og man fortsatte i de efterfølgende år med at producere vognstel, ladkasser, tankkøretøjer og andre specialkøretøjer.

 

Scandia Randers startede i 1955 med at producere løsninger til transport af olie og gas og fik senere navnet Bilcon. Ti år senere gik Bilcon i gang med at producere aluminiumstanke, og i år 2000 blev de to selskaber fusioneret til HMK Bilcon.

Virksomheden byggede i 2010 et fælles nyt hovedkontor i Gistrup ved Aalborg, så hele virksomheden var samlet på ét sted. Det er også her HMK Bilcon har til huse i dag med 10.000 m² under tag.

I 2017 gik virksomheden konkurs, men aktiverne fra det gamle selskab blev overtaget af to nye ejere med to investorer i ryggen. Cirka halvdelen af de tidligere medarbejdere blev tilbudt ansættelse i det nye selskab, så know-how og teknisk viden omkring produkterne er bibeholdt. Derudover er der tilført nye kompetencer, så mixet af erfaring og ny viden kan bringe virksomheden sikkert ind i fremtiden. Der ansættes løbende lærlinge, så der altid er 10-15 lærlinge i virksomheden, hvilket har reduceret gennemsnitsalderen med 10 år.

Stadig løsninger af højeste kvalitet


Nordjyske HMK Bilcon er i dag en professionel leverandør af specialkøretøjer til Skandinavien og leverer tankbiler og containere til både den private sektor og militæret, mobile trailere til sundhedsvæsenet, roadshow trailere til events og korn- og foderstofbiler til agrisektoren.

 

Udover det brede sortiment inden for fremstilling af specialkøretøjer har HMK Bilcon i 2019 etableret egen softwareafdeling, som har udviklet SafeCon® III - en helt ny generation af softwarestyring til tankbiler.

På vej mod en grønnere fremtid


Gennem de sidste tre år har virksomheden været igennem en gennemgribende forandringsproces, hvor der blandt andet er investeret kraftigt i udvikling af nye produkter, digitalisering og grøn omstilling. Blandt de nye produkter er udviklingen af en ny citytrailer, relanceringen af mobile trailere og udvikling og lancering af SafeCon III.

 

Der er blevet gennemført mange digitaliseringsprojekter, som har givet en meget mere effektiv hverdag, og der vil blive indkøbt svejserobotter for yderligere at effektivisere produktionen.

 

Den grønne omstilling er i fuld gang hos HMK Bilcon. Der er investeret kraftigt i grønne optimeringer internt i virksomheden, som bl.a. har reduceret forbrug og omkostninger til opvarmning med mere end 1/3. Samtidig er man i fuld gang med en række grønne projekter sammen med flere kunder som f.eks. installation af solcellepaneler på Det Danske Forsvars brændstofcontainere. Derudover er HMK Bilcon Leadpartner på udviklingen af en super capacitor, som skal forbedre miljøet på de danske og udenlandske havne. Sammen med Teknologisk Institut deltager HMK Bilcon også i et methanolprojekt.

»Vi havde glædet os til at fejre vores jubilæum med kunder og medarbejdere, men vi har valgt at udskyde fejringen med kunderne til 2021 pga. den stigende Corona smitte,« udtaler direktør Peter Jensby.

 

»Vi holder dog fast i vores jubilæumsfest for medarbejderne lørdag aften, så dagen trods alt bliver markeret internt.«

 

Virksomheden beskæftiger i dag 90 ansatte i Gistrup ved Aalborg.

Læst i alt:

1041 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger