Navne

18. februar 2020 - 10:08

App linkNu på Google Play

ITD dobler op i Bruxelles

ITD dobler op i Bruxelles

18. februar 2020 - 10:08

ITD vil have endnu større indflydelse på beslutningerne i den europæiske vejgodstransport. Derfor fordobles bemandingen på ITD’s kontor i Bruxelles, så påvirkningen af de europæiske beslutningstagere og samarbejdet med relevante brancheorganisationer og myndigheder i andre EU-lande kan øges markant. Morten Bj. Petersen er ansat på ITD’s kontor i Bruxelles fra den 14. april 2020.

 

ITD har været repræsenteret med eget kontor i Bruxelles siden 2015, og nu oprustes tilstedeværelsen i EU-hovedstaden med ansættelsen af endnu en medarbejder, så ITD fremover får to politiske medarbejdere i den europæiske hovedstad.

 

Vejgodstransporterhvervet påvirkes mere og mere af udviklingen i Europa og de beslutninger, som tages i de europæiske rammer, og ITD går nu benhårdt efter at påvirke de europæiske beslutningstagere endnu mere til fordel for sine medlemmer, lyder det i en pressemeddelelse fra vognmandsorganisationen.

»Vi er stærkt optaget af at sikre endnu større indflydelse for vores medlemmer og dansk vejgodstransports interesser i Europa. Vi ansætter derfor nu endnu en seniormedarbejder til vores kontor i Bruxelles, så ITD endnu mere effektivt kan påvirke de europæiske beslutningstagere og øge samarbejdet med relevante organisationer og myndigheder i andre EU-lande. Vi vil have endnu større indflydelse på de fælles europæiske beslutninger inden for vejgodstransporten, og vi vil styrke vores viden og erfaringer om den administrative praksis og retspraksis i de andre lande,« siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

 

Erfaren konsulent

Det er en mand med masser af erfaring, der kommer til at styrke ITD’s europæiske arbejde.

ITD’s nye mand i Bruxelles, Morten Bj. Petersen, har haft sit virke i Bruxelles i de sidste 27 år, og han kommer direkte fra en stilling som senior account manager i EPPA, som er et konsulentfirma med speciale i at rådgive virksomheder i EU-politik. Her har hans rolle været at bistå virksomheder med effektivt at påvirke de politiske processer gennem målrettet netværksarbejde. Morten Bj. Petersen har meget stor erfaring i arbejdet med EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Det Europæiske råd samt medlemslandenes permanente repræsentationer i Bruxelles.

 

Tidligere har Morten Bj. Petersen arbejdet fem år for EU-Kommissionen som rådgiver på blandt andet Kinas handelspolitik, undersøgelser om antidumping samt statsstøtteprojekter om vedvarende energi.

»Mit arbejde i EU-Kommissionen gav mig fantastisk stor indsigt i, hvordan EU’s institutioner virker og fungerer. Jeg har indgående kendskab til dynamikken i systemet, og det er en erfaring, som er rigtig meget værd. Det giver en næse for, hvordan man griber en politisk dagsorden an og finder frem til de rigtige personer, så man kan få placeret ideer og tanker på det rette sted og det rette tidspunkt i processerne for ultimativt at opnå den rette indflydelse netop der, hvor ITD har størst interesse,« siger han.

 

»Det er en erfaring, jeg vil bringe ind i arbejdet hos ITD med det klare mål at bringe værdi til medlemsvirksomhederne. Og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang og repræsentere en så vigtig interessegruppe, som ITD’s medlemmer i den danske vejgodstransport er,« siger Morten Bj. Petersen og tilføjer:

»Vi lever i en tid med mange kulturelle, økonomiske og klimamæssige udfordringer, som alle skal takles. Det kommer til at kræve stor indsats og samarbejde om de fælles udfordringer, som Europa kun kan løfte med samspil fra nationale regeringer og interesseorganisationer som ITD. Jeg vil gøre mit yderste for at give ITD’s medlemmer maksimal indflydelse på de beslutninger, der træffes i Bruxelles for den europæiske vejgodstransport,« siger han.

Ved siden af den store erfaring kommer Morten Bj. Petersen også med et stort netværk i Bruxelles både i EU’s institutioner, brancheorganisationer og private virksomheder.

 

Blå bog:

Morten Bj. Petersen har en master i International Economy, Trade and Marketing fra Copenhagen Business Academy i Danmark. Uddannelsen er suppleret med forskellige uddannelser og kurser blandt andet fra European Institute of Public Administration i Holland, EU-Kommissionen og Management Centre Europe.

 

Han er 54 år, portugisisk gift og har en datter på 16 år.

 

Og så er Morten Bj. Petersen flydende på fire sprog: Dansk, engelsk, fransk og svensk, men også ganske godt med, når der tales tysk og italiensk.

Når tiden tillader det, så elsker han i fritiden at finde sine racercykel frem og hjule derudad.

Læst i alt:

1281 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger