Navne

1. februar 2019 - 13:41

App linkNu på Google Play

ITD har oprettet et kvindepanel

1. februar 2019 - 13:41

ITD har oprettet et kvindepanel. Kvindepanelet er et af ITD′s tiltag for at sikre den nødvendige arbejdskraft til branchen i fremtiden. 17 personer er med i panelet, der mødtes for første gang torsdag 31. januar 2019.

 

Cirka en tredjedel af transportvirksomhederne oplyser, at deres produktion bliver hæmmet af mangel på personale. Én af løsningerne på denne udfordring kan være at rekruttere personale fra hele den danske befolkning. Det vil sige også den kvindelige del af befolkningen, skriver ITD i en pressemeddelelse.

 

»Kun 14 procent af de erhvervsaktive i godstransportbranchen er kvinder. Blandt godschaufførerne er tallet endnu mindre. Og på EU-plan er tendensen endnu mere udpræget: Kvinder udgør 46 procent af arbejdsmarkedet i EU, men kun én procent af godschaufførerne i EU er kvinder,« forklarer Trine S. Plesner, Chef for ITD Arbejdsmarked.

Derfor har ITD ladet sig inspirere af Dansk Byggeri, som arbejder med at bryde med den traditionelle mandedominans i deres fag ved blandt andet at have nedsat et kvinderåd, som i ITD′s udgave bliver til kvindepanelet.

 

ITD′s kvindepanel består af 17 personer, både kvinder og mænd. Deres baggrund er forskellige, så der både er paneldeltagere med branchekendskab og paneldeltagere, som har en helt anden baggrund. Blandt paneldeltagerne ser vi politikere, repræsentanter fra fagbevægelse og erhvervsliv, ledere/medarbejdere fra branchen, arbejdsmarkedseksperter og kulturpersonligheder.

 

Kigger til Sverige

 

»Det er vigtigt, at vi får fat i nogle mennesker med deres meningers mod, og at der er medlemmer med indsigt i branchen. Men det er også uhyre vigtigt, at panelet har deltagelse af folk helt udefra, som kan se os med friske øjne,« forklarer Trine S. Plesner.

 

Tanken er, at paneldeltagerne efterfølgende også kan fungere som ambassadører for branchen i forhold til at åbne op for rekruttering af kvinder.

 

Svenskerne er foran danskerne i denne proces og har i de senere år oplevet, at et stigende antal kvinder søger imod branchen. Også som chauffører.

 

Den svenske vognmandsforening (Svenska Åkeriföretag) vurderer, at de kvindelige chauffører af mange virksomheder vurderes som et plus. Kvinderne associeres med sikrere kørsel, færre reparationer og mindre brændstofforbrug, oplyste vognmandsforeningens PR-direktør Tove Winiger, da hun sidste år deltog på en konference arrangeret af European Logistics Platform.

Svenskerne konstaterede dog også, at der var udfordringer med blandt andet hygiejniske faciliteter. Et emne, som ITD′s kvindepanel meget vel kan komme til at diskutere.

 

»Erfaringerne fra andre mandsdominerede brancher, som har arbejdet med bedre kønsfordeling, er ofte rigtigt positive. En bedre kønsfordeling forbindes både med bedre arbejdsmiljø og bedre bundlinje. Så der er mange gode grunde til, at ITD gør en indsats på dette område,« konstaterer Trine S. Plesner.

 

 

ITD'S kvindepanel:

Eva Kjer Hansen (V), minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde

Pia Adelsteen, medlem af Folketinget (DF)

Preben R. Jørgensen, administrerende direktør Krifa

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør COOP

Anne-Mette Ravn, CEO i rekrutteringsfirmaet Hartmann’s

Conni Tetens, HR og kommunikationschef SLF

Lisa Johansen, chauffør hos Sax-Trans

Trine Støwe Kristiansen, Pk Logistik ApS

Anette Grau, chaufførlærling PLR Transport

Nina Smith, professor Aarhus Universitet

Peter Laursen, CEO Dekra

Christian Grau, bil- og livsstilsekspert, TV-vært, børnebogsforfatter og foredragsholder

Line Baun Danielsen, journalist og tidligere TV-vært              

Julia Lahme, trendekspert

Johnny Lauridsen, transportchef hos Autologik

Carina Christensen, administrerende direktør ITD

Trine S. Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked

 

FAKTA

ITD′s kvindepanel har den overordnede opgave at undersøge, hvordan godstransporterhvervet kan gøres mere attraktivt for kvindelige ansøgere med særlig fokus på chaufførjobbet.

Panelet får så vide rammer som muligt at arbejde inden for, så de ikke på forhånd får stukket ud, hvad de skal starte og slutte med. Panelet kommer til at diskutere både nogle praktiske forhold, der for eksempel kunne handle om sikkerhed og toiletfaciliteter, og nogle strukturelle forhold som eksempelvis arbejdstid.

Processen bliver med ITD′s administrerende direktør Carina Christensen for bordenden. Desuden er Oxford Research hyret til at facilitere panelets møder og understøtte arbejdet med research og analyser.

Der er planlagt tre møder samt en afsluttende opsamling, som skal afvikles i løbet af 2019.

Læst i alt:

912 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger