Navne

1. april 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Jens Iwer Petersen fylder 70 år

Jens Iwer Petersen fylder 70 år

1. april 2020 - 01:44

FDE Fondens formand og ITD/FDE’s tidligere mangeårige administrerende direktør Jens Iwer Petersen fylder 70 år onsdag 1. april.

 

Jens Iwer Petersen blev efter afslutningen af cand. merc. studiet fra Handelshøjskolen i København i 1976 ansat i det daværende ”Foreningen af Danske Eksportvognmænd” i Kruså. I det første ansættelsesbrev var titlen ”medhjælper på vort kontor”, men det blev hurtigt til ”fuldmægtig” og efterfølgende ”kontorchef” i 1980. I 1982 blev Jens Iwer Petersen i en alder af kun 31 år foreningens direktør.

 

Den unge direktør fik hurtigt etableret en række nye medlemsservices, herunder kommercielle tilbud, der kunne styrke medlemmernes konkurrenceevne, så som attraktive forsikringstilbud og rabatordninger ved kørsel på udenlandske betalingsmotorveje.

 

Det store spring blev dog etableringen af FDE Momsservice i 1980’erne, der udviklede sig til Europas største momsservice-bureau og organisationens største aktivitet medarbejdermæssigt. Den kommercielle indtjening muliggjorde en styrket politisk interessevaretagelse, en kraftig udbygning af foreningens medlemsservice og skabte en yderst velkonsolideret forening.

Fra en medarbejderstab på 4 medarbejdere ved ansættelsen i 1976 voksede medarbejderstaben til 150 medarbejdere fordelt på 13 nationaliteter ved Jens Iwer Petersens fratræden i 2010.

 

For sin indsats for den danske transportbranche blev Jens Iwer Petersen i 2001 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

 

I en alder af 60 år valgte Jens Iwer Petersen efter 34 års ansættelse – heraf 28 år som adm. direktør - at stoppe hos ITD/FDE i 2010. Der blev taget hul på en ny karriere med bestyrelsesposter i bl.a. DSB og Nordea Liv & Pension samt som næstformand i Trygs majoritetsejer TryghedsGruppen/Tryg Fonden. Bestyrelsesarbejdet er igennem årene blevet trappet ned, men Jens Iwer Petersen er fortsat aktiv i bl.a. Sydbanks Repræsentantskab og som formand for bankens lokalråd Sønderjylland og i TryghedsGruppens/Tryg Fondens Repræsentantskab.

Relationen til transportbranchen er også fortsat tæt gennem bl.a. en bestyrelsespost i H.P. Therkelsen A/S og gennem formandsposten i FDE Fonden. En post som Jens Iwer Petersen har bestridt siden stiftelsen for 11 år siden. Da FDE Fonden har en administrationsaftale med ITD, har fødselaren fortsat sin gang i det flotte ”ITD Center” i Padborg, som han var med til at bygge i 2005.

 

Privat er Jens Iwer Petersen sammen med sin kone Karen Marie bosat i Sønderborg, hvor de nyder et aktivt liv med diverse ”hyggeklubber” og gode venner. De tre voksne piger og 5 børnebørn er alle bosat i København, så det bliver til mange køreture til både København og sommerhuset i Nordjylland.

Festligholdelsen af fødselsdagen er på grund af corona-krisen udsat til efteråret.

Læst i alt:

1017 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger