Navne

17. november 2021 - 01:42

App linkNu på Google Play

Klaravik høster gazellepris efter rekordår

Klaravik høster gazellepris efter rekordår

17. november 2021 - 01:42

Et forrygende coronaår for Klaravik Netauktion har resulteret i, at auktionsvirksomheden netop er blevet kåret som en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder med modtagelsen af en Børsen Gazelle. Trods pandemien nåede Klaravik, der driver Nordens største online maskinauktion, sit bedste resultat nogensinde.

 

Det er dagbladet Børsen, som hvert år kårer Danmarks hurtigst voksende virksomheder, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode.

 

Som de fleste andre virksomheder bød udbredelsen af coronapandemien ellers på bekymringer og søvnløse nætter, forklarer adm. direktør Kern Skovgaard Wandall, men alligevel skulle det vise sig, at 2020 blev det bedste regnskabsår nogensinde for Klaravik:

 

- Da coronapandemien for første gang brød ud, var vi naturligvis bekymrede, da vi ikke var klar over, hvordan situationen ville påvirke vores forretning, som jo indebærer en del kundekontakt. Det viste sig dog, at vi relativt let kunne omstille os og drive forretning under de gældende retningslinjer, da vores sælgere som udgangspunkt kun mødes med en enkelt køber ad gangen, der allerede har købt og betalt for produktet. Derudover har vi været heldige med, at en stor del af vores forretning i forvejen foregik digitalt, siger Kern Skovgaard Wandall og fortsætter:

- Mange virksomheder har gennem årene været vant til at handle på fysiske auktioner, men flere har nu fået øjnene op for, at digitale auktioner sagtens kan udfylde samme funktion. Især under pandemien er der kommet nye vanemønstre, som flere er blevet trygge ved, og som naturligvis er kommet os til gode.

 

Stigende interesse i maskinauktioner

Køb og salg af maskiner på auktion har for alvor vundet udbredelse de senere år, og hos Klaravik har man i høj grad oplevet en stigende interesse i at handle maskiner, værktøj, erhvervskøretøjer og meget mere via auktioner. Gennem Klaravik har man mulighed for at købe produkterne direkte fra landets ledende bygge- og industrivirksomheder, og i alt skiftede 24.000 produkter ejere i 2020 med Klaravik som mægler, hvilket allerede er overgået i 2021, lyder det:

- Vi oplever en fortsat stor tilgang af både købere og sælgere, og det er jo rigtig glædeligt. Flere og flere virksomheder interesserer sig ikke alene for det økonomiske aspekt i at handle via auktioner, men også i høj grad tanken om genanvendelighed, hvilket jo tapper rigtig godt ind i mange virksomheders strategi om at være mere bevidste om bæredygtighed, siger Esben Hyllested, der er COO ved Klaravik.

 

Klaravik har i dag 27 ansatte fordelt over hele landet, og virksomheden forventer en samlet vækst på 20 procent fra 2020 til 2021. For at understøtte fremgangen er det ambitionen at udvide medarbejderstaben med flere auktionsmæglere i 2022.

Læst i alt:

2778 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke