Navne

12. februar 2019 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mr. MCH runder 60 år

12. februar 2019 - 02:30

Administrerende direktør Georg Sørensen og hans medarbejdere samler hvert år op mod en million gæster til messer – herunder Transport 2019, musik, mesterskaber og møder i MCH Messecenter Herning.

I dag, tirsdag 12. februar, fylder Georg Sørensen 60 år.

 

Det lå på ingen måde i kortene, at Georg Sørensen skulle blive direktør i MCH A/S, da han for 60 år siden blev født i Viborg og siden voksede op i Hammerum ved Herning, sammen med sin mor Kirsten og to yngre brødre.

 

Hans første lederjob var som fodboldtræner i Hammerum IF, hvor han som 13-årig trænede to ungdomshold, samtidig med at han selv spillede fodbold. Han kom i 1983 til Herning Fremad og spillede på 1. divisionsholdet (nutidens Superliga, red.). Efterfølgende blev han træner i Hammerum IF og bestod i 1996 DBU’s Trænerkursus Prof.1.

Godt 35 år i MCH

Erhvervsmæssigt begyndte Georg Sørensen karrieren efter Højere Handelseksamen i 1979 - som regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Døren A/S.

 

Sidste år fejrede han 35-års jubilæum i MCH A/S. Han begyndte i det daværende A/S Herning-Hallen som salgsassistent i 1983. Fra 1985 fungerede han som salgsleder, og fra 1986 som projektleder med ansvar for bl.a. HI-messen, Interfair og Nordbag (de to sidstnævnte forenede han senere sammen med Hotel og Restaurantmessen til Foodexpo, red.).

 

I 1988 startede han Transport-messen, syv år efter blev han direktør for Messecenter Herning, og fra 2005 adm. direktør for koncernen MCH A/S, der består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Store visioner

Georg Sørensen har store visioner. I 2000 præsenterede han Vision 2025, en visionsmasterplan for MCH, som indtil videre har resulteret i eksempelvis en forbedret infrastruktur og opførelsen af Hal M, MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

 

Hans vision om at skabe en multiarena opstod i Colosseum i Rom i 90’erne. I 2010 stod Danmarks første multiarena færdig til stor overraskelse for mange, fordi byggeriet var foregået uden de store armbevægelser. Jyske Bank Boxen blev indviet af Lady Gaga i 2010 og har siden huset koncerter med en perlerække af verdensnavne.

 

Den lever op til sit navn som multiarena og har undergået mange forvandlinger til så forskellige formål som internationale mesterskaber i håndbold, ishockey, svømning, supercross-bane, ridebane til gallashow, dressur og spring, Dansk Melodi Grand Prix og MGP, Sportens Gallashow og meget mere.

250 fastansatte

Hver dag arbejder Georg Sørensens 250 fastansatte medarbejdere og i løbet af et år mere end 1.000 freelancere dedikeret på at omstille rammerne og byde velkommen til koncernens næste arrangement. Både kunder og gæster nævner ofte MCH-ånden: de ansattes imødekommenhed, hjælpsomhed og passion for det personlige.

 

Messerne er stadig hovedhjørnesten i koncernen. Med cirka 20 årlige messer har Georg Sørensen og MCH A/S et tæt samarbejde med mange forskellige brancher, og fødselaren nyder stor respekt blandt kunder, gæster og samarbejdspartnere. Mange er på fornavn med Georg, fordi han tager sig tid til de mennesker, han møder.

Det personlige møde

Hele vejen er det for Georg Sørensen passionen og det personlige, der er omdrejningspunkt.

 

- Det personlige møde må aldrig gå af mode, siger han.

 

Georg Sørensen har siddet i en lang række bestyrelser og repræsentantskaber, blandt andet som bestyrelsesmedlem og –formand for Visit Denmark. Han har været formand for Infrastruktur-gruppen under Landsdelscenter MidtVest, som arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet, hvilket har udmøntet sig i nye motorveje i det midt- og vestjyske.

Ridder af Dannebrog

Georg Sørensen har for sin indsats som engageret direktør for MCH A/S gennem årene modtaget en lang række priser og anerkendelser, heriblandt Europæisk Oplevelsesøkonomi Pris i 2011, Børsens Personlige Gazellepris i 2008, og han blev i 2011 slået til Ridder af Dannebrog.

 

Privat danner han par med Anette, og sammen har de to drenge på 4 og 6 år.

 

Fødselsdagen fejres privat og med en reception torsdag 2. maj i den nye ankomstbygning foran Jyske Bank Boxen.

Læst i alt:

49 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger