Navne

29. januar 2020 - 23:40

App linkNu på Google Play

Ny Bruxelles-spydspids for nordiske vognmænd

Ny Bruxelles-spydspids for nordiske vognmænd

Torsten Laksafoss Holbek.

29. januar 2020 - 23:40

Torsten Laksafoss Holbek tiltræder 1. 2020 som ny adm. direktør i Nordic Logistics Association (NLA) i Bruxelles. Han har over ti års erfaring med det politiske arbejde i Bruxelles, senest som rådgiver om bl.a. transport- og arbejdsmarkedspolitik.

 

Torsten Laksafoss Holbek er 39 år og kommer fra en stilling som chefkonsulent på Dansk Arbejdsgiverforenings kontor i Bruxelles, hvor han bl.a. har beskæftiget sig indgående med vejpakken.

 

Den kommende NLA-direktør har igennem flere år som rådgiver og konsulent arbejdet med at udforme EU-regler og lovgivning på vegne af danske erhvervsorganisationer og virksomheder. Derudover har han flere års erfaring fra EU-systemet, hvor han bl.a. har arbejdet som kontorchef for medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard (V).

NLA er fællesorganisation for Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Sveriges Åkeriföretag (SÅ) og DTL, samt finske SKAL, som er associeret medlem. Tilsammen repræsenterer NLA ca. 17.000 nordiske vognmænd i Bruxelles.        

 

Torsten Laksafoss Holbek får base i NLA’s nye kontorfaciliteter i Bruxelles der deles sammen med de store tyske og franske vognmandsorganisationer, BGL og FNTR, som Nordic Logistics Association har et stadigt tættere samarbejde med og siden oktober 2019 kontorfællesskab med.

 

Bestyrelsesformand for Nordic Logistics Association og adm. direktør i DTL, Erik Østergaard, er meget tilfreds med ansættelsen af den nye direktør og ser frem til samarbejdet:

 

»Jeg er glad for, at Torsten har sagt ja til at fortsætte sin allerede imponerende Bruxelles-karriere i spidsen for NLA. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det betyder, at de nordiske vognmænd nu igen har den stærkest tænkelige interessevaretagelse på den europæiske scene, og at de mange store dagsordener om social dumping, køre- og hviletid, klimaudfordringerne og fremtidens brændstoffer og infrastruktur, bliver lagt i trygge hænder. Både som DTL-direktør og NLA-formand kan jeg kun sige, at jeg glæder mig til at vi sammen sætter turbo på arbejdet sammen med de mange dygtige kolleger i både Norden, Tyskland og Frankrig,« siger Erik Østergaard.

Torsten Laksafoss Holbek afløser Søren Hyldstrup Larsen, som døde pludseligt i september 2019, 55 år gammel.

 

Læst i alt:

877 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger