Navne

5. juli 2019 - 02:25

App linkNu på Google Play

Vognmanden

- Vi skal afvikle trafikken mere intelligent

5. juli 2019 - 02:25

Den nye bestyrelsesformand for brancheforeningen ITSDanmark mener, at trafikken skal afvikles mere intelligent og udnytte ny teknologi til gavn for fremkommelighed, trafiksikkerhed og miljø.

 

- Det er vigtigt, at vi for alvor kommer til at anvende ITS som værktøj i planlægningen af vores trafiksystemer. Vi skal afvikle trafikken mere intelligent via Intelligente Transport Systemer, siger Per Hedelund, der til daglig er administrerende direktør i virksomheden ITS Teknik.

 

Han er nyvalgt bestyrelsesformand i brancheforeningen ITSDanmark, som kæmper for at udbrede Intelligente Transport Systemer, der for eksempel kan være intelligente lyskryds, parkeringshenvisning, fartvisere og cykelbarometre.

Ifølge Per Hedelund er det visionen, at landets politikere for alvor ser ITS som en god idé og mulighed.

 

- Vi er godt på vej, men der er lang vej endnu.

Fra grundlægger til formand

I 2003 var Per Hedelund med til at grundlægge brancheforeningen ITSDanmark sammen med den nu afgående bestyrelsesformand, Svend Tøfting. Det var derfor også helt naturligt, at stafetten gik videre til ITS Tekniks adm. direktør.

 

- Jeg er glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig. Jeg har altid været et organisationsmenneske og er god til at strukturere og planlægge. Det får jeg brug for, da bestyrelsesarbejdet jo er frivilligt, siger Per Hedelund, der også er rådsmedlem i Rådet for Sikker Trafik og bestyrelsesmedlem i Dansk Vejforening.

 

Hver eneste dag arbejder ITS Teknik for at udvikle, installere og vedligeholde systemer, der udnytter IT og ny teknologi til at overvåge og styre trafikken. Med formandskabet i ITSDanmark får Per Hedelund nu endnu større mulighed for at styrke branchen og fremme anvendelsen af ITS.

- Det er et område, som virkelig interesserer mig. Som formand får jeg både en rigtig god indsigt i, hvad der rører sig på området på alle niveauer og bedre mulighed for at tale med vigtige interessenter og beslutningstagere. Jeg glæder mig til at være i front for en forening, som arbejder målrettet på at sætte ITS på dagsordenen, forklarer han.

 

Lavt hængende frugter

Som adm. direktør for ITS Teknik mener han, at landets kommuner og politikere bør sætte endnu større fokus på trafiksignalerne.

 

- Noget af det mest afgørende for fremkommeligheden i byerne er trafiksignalerne. Mange af de eksisterende signalanlæg kører dårligt og bliver hverken vedligeholdt eller optimeret. Hvis trafikken ændrer sig, giver det rigtig god mening at se på, om der for eksempel skal etableres en ekstra svingbane eller foretages andre justeringer ved trafiksignalet, som kan optimere trafikken, siger Per Hedelund og fortsætter:

- Mange kommuner kan med fordel plukke de lavt hængende frugter ved at vedligeholde det udstyr, man allerede har. Når en detektor går i stykker, så få den reparereret hurtigst muligt.

Læst i alt:

35 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger