Navne

3. februar 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Willy Haustein er gået bort

Willy Haustein er gået bort

3. februar 2021 - 01:44

En af landevejstransportens kæmper, Willy Haustein, gik bort 27. januar efter længere tids sygdom.

 

Willy Haustein er født i 1929 og blev oprindeligt handelsuddannet hos et korn- og foderstoffirma i Haderslev. En enkelt sommer blev det desuden til et afløserjob som chauffør i faderens mølle-virksomhed, og senere blev han vognmand.

 

Inden han kom til transportbranchen, gik hans vej dog over blandt andet eksportvirksomheder i Berlin og Frankfurt til Færøerne, hvor Willy Haustein mødte sin første kone. Parret vendte siden tilbage til Sønderjylland, hvor de fik sønnerne Henrik og Jan, og hvor Willy Haustein i 1955 for alvor trådte ind i transportverdenen.

 

Med sprog og eksporterfaring som ballast blev han ansat som førstemand ved H.P. Therkelsen i Padborg. Og så var der lagt op til en karriere inden for transporten. Som førstemand fik han i de kommende år stor indflydelse hos H.P. Therkelsen.

Willy Haustein havde altid drømt om at blive dyrlæge, og en havnestrejke i begyndelsen af 60’erne og tusindvis af ekstra udenlandske lastbiler over havnene i Hamborg og Rotterdam betød, at Willy Haustein tjente nok til at finansiere studiet.

 

Så da han blev optaget på landbohøjskolen, sagde han sit job op hos H.P. Therkelsen. Haustein var således på vej ud af transportbranchen, da han blev tilbudt en vognmandsvirksomhed i Viborg med fem lastbiler. Han overtog forretningen og flyttede den til grænselandet.

 

Opgaver i Jordan eller transport af stiklinger fra Sicilien for Bonde Nielsen hørte til de mere specielle tiltag i virksomheden, der på et tidspunkt havde 36 biler kørende.

 

Tilmed begyndte Haustein at få indflydelse ud over sin virksomhed. Han blev valgt ind i bestyrelsen af Foreningen af Danske Eksportvognmænd (FDE), hvor han nåede at sidde i samlet 15 år. I 1977 blev han valgt til næstformand, og blev siden formand fra 1980 til 1982.

Hans egen virksomhed begyndte dog at få det svært, og han endte med at sælge firmaet og måtte også forlade FDE, hvor han dog siden blev udnævnt til æresmedlem.

 

Udlandet trak igen i Willy Haustein, da han forlod transportbranchen. Denne gang blev det et salgsprojekt for Kalmar Gården i Ungarn, hvor han solgte huse og var ansat frem til 1986.

 

Han vendte siden hjem til Roland Munchs afdeling i Århus en kort tid, inden han blev ansat hos en anden Esbjerg-vognmand, Hans Christensen fra IAT, hvor Willy Haustein frem til 1992 var en del af direktionen.

 

I 1992 begyndte Willy Haustein igen for sig selv med W. Haustein ApS, et firma der primært beskæftigede sig med skadesbegrænsning i forbindelse med transportskader, der opstår ved f.eks. færdselsuheld.

Sønnen Henrik overtog virksomheden i 2005, men Willy Haustein var stadig aktiv i firmaet i yderligere en årrække.

 

Willy Haustein blev 91 år. Bisættelsen har fundet sted.

Læst i alt:

2825 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger